Nieuws

In Waalwijk staat gebruiksgemak bovenaan

Eerder dit jaar heeft WPS de aanbesteding van Gemeente Waalwijk gewonnen. De parkeerterreinen Taxandriaweg en Unnaplein, beide in het centrum van Waalwijk, zijn hierbij voorzien van een volledig nieuw ParkiD Parkeermanagementsysteem en CCTV systeem.

Waalwijk 3

Gebruiksgemak voor de parkeerders
Om het gebuiksgemak voor de parkeerders te optimaliseren is op beide terreinen kentekenherkenning toegepast. Na betaling bij 1 van de betaalautomaten registreert het parkeermanagementsysteem het kenteken als betaald. Bij de uitrit kunnen parkeerders hierdoor de terreinen zonder verdere handeling of oponthoud (free-flow) verlaten. Gemeente Waalwijk past uitsluitend cashless betaalautomaten toe. Deze zijn voorzien van de meest moderne betaalmethoden zoals contactloos betalen zonder invoer van de pincode. Via het touchscreen op de betaalautomaat is het voor parkeerders binnenkort mogelijk om zonder tussenkomst van de beheerder een verloren kaart te kopen op basis van de daadwerkelijk geparkeerde tijd. In de loop van volgend jaar wordt hier nog GSM-parkeren aan toegevoegd zodat het parkeertarief ook voldoen kan worden via één van de in Waalwijk actief zijnde providers.

Centrale bediening
Naast het reeds eerder gerealiseerde project op De Els-Zuid, monitoren en bedienen de beheerders van Gemeente Waalwijk beide terreinen vanuit de centrale meldkamer. 

© WPS Parking Systems BV 2018

logo