Q-Park vernieuwt

Vanaf medio 2014 zijn Q-Park en WPS gestart met de vervanging van de parkeermanagementsystemen in ruim 40 parkeergarages in Nederland. Dit project is onderdeel van een Europees project wat betrekking heeft op meer dan 75 parkeervoorzieningen in Nederland, België en Engeland.

Maastricht De Griend EntryVanaf de start van het project medio 2014 zijn ruim 22 systemen succesvol opgeleverd en vindt vanaf begin 2016 vervanging van de laatste garages plaats in Maastricht en ‘s-Hertogenbosch.

Aan de uitrol van het project is een uitvoerige testperiode en succesvolle certificering volgens de strenge Q-Park normen vooraf gegaan. Na het pilotproject De Colonel, gevestigd onder het Q-Park hoofdkantoor in Maastricht zijn de parkeermanagementsystemen met bijbehorende ParkAdvance™ parkeerapparatuur stapsgewijs geïmplementeerd.

Vanwege de grote impact van het totale project is een gedegen voorbereiding essentieel. De dedicated projectmanager draagt daarom zorg voor een gedetailleerde planning, bewaakt het budget en communiceert met de opdrachtgever. Voorafgaand aan de totale ombouw is een gedetailleerde planning opgesteld en voor ieder deelproject is een eigen projectplan opgesteld waarin de risico’s zijn geanalyseerd. Resultaat van het succesvol ontwikkelde plan van aanpak is een minimale down-time bij ombouw van de installaties, een tevreden opdrachtgever én tevreden klanten.

Naast de vertrouwde barcode- en mifaretechnologie zijn alle in- en uitrijterminals, deurlezers en betaalautomaten voorzien van Dip & Go en Wave & Pay™ technologie. Met deze technologie identificeren en betalen parkeerders eenvoudig, ticketless, snel en veilig met hun bankkaart, loyaltycard of één van de vele andere geaccepteerde kaarten. Invoer van de pincode of tussenkomst van de betaalautomaat is hierbij niet nodig. De Colonel in Maastricht is als voorloper ook voorzien van kentekenherkenning en reserveren.

Via de ParkiD™ Cloud applicatie zijn alle garages centraal te beheren, inclusief intercom en CCTV. Met deze high-end Enterprise Solution is Q-Park in staat alle parkeervoorzieningen op overzichtelijke wijze vanuit haar eigen centrale meldkamer in Maastricht, te beheren.

© WPS Parking Systems BV 2018

logo